Kadastrale kaart
vanaf € 2,25- ligging ten opzichte van de omgeving
- bekijk perceelnummers
- geen exacte maten en grenzen
Daar is dan het verlossende telefoontje van de makelaar. Het bod is geaccepteerd en je wordt eigenaar van een nieuw huis! Maar wat komt er daarna op je af? Mogen de verhuisdozen al worden ingepakt? En hoelang duurt het nog tot de sleuteloverdracht.
Ook na het moment van de sleuteloverdracht en de vastlegging van de akten door de notaris bij het Kadaster, zijn er zaken waarmee je als eigenaar wordt geconfronteerd. Het kopen van het huis begint meestal met klussen. Bij de ene verhuizing wat meer dan bij de ander. Wordt het huis gerenoveerd of gaat de gehele tuin op de schop? En misschien niet alleen voor het eigen perceel, maar hoe staat het ervoor met de buurt? Welke plannen worden uitgevoerd in de toekomst?
Voor al deze vragen is er veel informatie beschikbaar bij of via het Kadaster.
Misschien heb je dit al aangekocht bij de bezichtiging van het huis, maar ook in de fase dat het huis in bezit is, kan een kadastrale kaart veel inzicht geven. Deze toont de globale ligging van een kadastraal perceel.
Ben je ergens nieuw komen wonen en wil je discussies over de erfgrens voorkomen? Krijg informatie via een grensreconstructie. Zo krijgen beide partijen meer informatie over de ligging van de grens.
Ga je de nieuwe tuin flink aanpakken en zijn daarbij machines nodig voor graafwerk? Voorkom dan dat er belangrijke kabels worden geraakt en doe een KLIC-melding.
Welke toekomstplannen zijn er voor jouw nieuwe buurt? Op Ruimtelijkeplannen.nl vind je bestemmingsplannen, structuurvisies en algemene regels die gemaakt zijn door gemeentes, provincies en het Rijk. Hierin staat informatie over wat de overheden van plan zijn op het vlak van ruimtelijke ordening, zoals de aanleg van nieuwe wegen of nieuwbouwwijken.
Op de website Ruimtelijkeplannen.nl vindt u alle geldende ruimtelijke (bestemmings)plannen van Nederland.